Sposób przygotowania:
Torcik tiramisu z różami czekoladowymi
Jajka rozbijam żółtka i białka osobno. Białka ubijam mikserem na sztywno, dojadę soli trochę. Na końcu wsypuję cukier, i dalej ubijam. Dodaję po jednym żółtku cały czas ubijając. Ciasto wylewam na okrągłą formę, którą smaruję tłuszczem. Piekę 35 minut temp 170 stopni. Tabliczkę czekolady gorzkiej rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dodaję miód sztuczny i mieszam. Wylewam na kartkę białą na przykład do drukarki żeby wchłonęła tłuszcz. Odstawiam na 2 godziny. Potem zrywam czekoladę i formują ją jak plastelinę. Na stole rozwałkowuję czekoladę, i wycinam Kieszkiem kółka z których będę robić różę. Każdy płatek rozgniatam w palcach i łącze je przyklejając jeden do drugiego. Wycinam także listki. Do naczynia wlewam mleko i wsypuję zawartość kremu miksując cały czas. Ciasto po wystygnięciu przekrawam na 3 blaty i nasączam ponczem. Robię go z kawy rozpuszczalnej, amaretto i wody. Każdy blat smaruję kremem, posypuję kakao. Boki także smaruję i obkładam biszkoptami. Wierzch sypie kakao, z kremu robię ozdoby i układam róże. Tort dobrze jest wstawić na noc do lodówki.
marietta
gosia56
julcia12437
Ja też proszę, jeśli jeszcze jest :)
mysza75
Niestety dziewczyny nie ma już. Ja nie spróbowałam nawet. :-)
monikaT83