Sposób przygotowania:
Gruszki z ricottą i czekoladą
Gruszki obieramy i gotujemy w wodzie z cukrem i sokiem z cytryny aż będą al dente. Wyjmujemy i studzimy.
Wodę od gotowania gruszek zostawiamy.
Czekoladę kroimy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej,dodajemy do niej 2 łyżki wody od gotowania gruszek.
Do serka dodajemy ciepłą czekoladę, mieszamy i przekładamy do woreczka foliowego. Odcinamy końcówkę i napełniamy kremem gruszki.
Lekki sos: do garnuszka wlewamy wodę od gotowania gruszek, dodajemy sok malinowy i zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnuszka, mieszamy.
Gotujemy przez chwilę. Białą czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.
Na talerz wykładamy sos, gruszki dekorujemy białą czekoladą i miętą.
Wodę od gotowania gruszek zostawiamy.
Czekoladę kroimy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej,dodajemy do niej 2 łyżki wody od gotowania gruszek.
Do serka dodajemy ciepłą czekoladę, mieszamy i przekładamy do woreczka foliowego. Odcinamy końcówkę i napełniamy kremem gruszki.
Lekki sos: do garnuszka wlewamy wodę od gotowania gruszek, dodajemy sok malinowy i zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do garnuszka, mieszamy.
Gotujemy przez chwilę. Białą czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.
Na talerz wykładamy sos, gruszki dekorujemy białą czekoladą i miętą.