Sposób przygotowania:
Kokosowy pudding chia z jagodami
Do miski wlać obydwa rodzaje mleka zwykłe i kokosowe, ziarna chia, syrop z agawy i ekstrakt wanilii.
Wszystko mieszać intensywnie trzepaczką przez 2 – 3 minuty, przelać do przygotowanych szklanek lub słoiczków i odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny lub na całą noc.
Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem greckim. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub syropem klonowym. Na wierzchu puddingu położyć warstwę jagodowego jogurtu.
Posypać świeżymi owocami.
Wszystko mieszać intensywnie trzepaczką przez 2 – 3 minuty, przelać do przygotowanych szklanek lub słoiczków i odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny lub na całą noc.
Następnego dnia zmiksować jagody z jogurtem greckim. Ewentualnie dosłodzić syropem z agawy lub syropem klonowym. Na wierzchu puddingu położyć warstwę jagodowego jogurtu.
Posypać świeżymi owocami.
SylaUla
Justi2401
monikaT83