mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Tort tęcza

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Galaretkowy torcik tęcza.

Tort tęcza Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort tęcza

 

  • 5 szt galaretek o różnym kolorze
  • 1 mała puszka mleka skondensowanego słodkiego

Sposób przygotowania:

Tort tęcza
Przygotowujemy 10 małych naczyń i każdą galaretkę dzielimy na pół. Do jednej części galaretek dodajemy 250 ml gorącej wody a do drugiej części 200 ml, dokładnie mieszamy aż się rozpuści. Do wystudzonej części galaretek gdzie był rozpuszczane w mniejszej ilości wody dodajemy po 50 ml mleka i mieszamy. Przygotowujemy tortownice z kominem i wlewamy najpierw galaretkę bez mleka. Wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Następnie wlewamy galaretkę rozpuszczoną z mlekiem poprzedniego koloru i znowu czekamy aż stężeje. Czynność powtarzamy naprzemiennie.
Tort tęcza
Tort tęcza.
Tort tęcza
Tort tęcza.