Sposób przygotowania:
Tort z kawałkami bananów
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania gęstej piany. Następnie dodać żółtka i ubijać na małych obrotach miksera. Wymieszać mąki ze sobą i dodać proszek do pieczenia, przesiać przez sito i wymieszać łyżką. Ciasto włożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i bułką tartą. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Ostudzony przeciąć wzdłuż na pół. KREM: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i jeszcze przez chwilę miksować. Wyłożyć trochę masy na dolną warstwę biszkopta. Przykryć drugą warstwą. Następnie wyłożyć trochę masy, na około porobić kleksy z masy a na wierzch wyłożyć kilka plasterków bananów. Smacznego.