Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Tortillowe trójkąciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie trójkąciki skuszą każdego, bo kto ich nie lubi. Można przygotować na kolacje lub na różne imprezy.

Tortillowe trójkąciki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortillowe trójkąciki

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 opakowanie tortilli
  • 10 plastrów serka kremowego z szynką
  • 1 pomidor
  • ½ ogórka świeżego
  • ½ papryki czerwonej
  • Olej do smażenia
  • ½ łyżki przyprawy Gyros
  • Sól

Sposób przygotowania:

Tortillowe trójkąciki

Smażymy mięso

Tortillowe trójkąciki
Na rozgrzanym oleju smażymy mięso w aromatycznej przyprawie Gyros.

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w bardzo Dorną kostkę. Doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju.

Przygotowanie farszu

Tortillowe trójkąciki
Układamy na tortilli mięso oraz warzywa

2. Warzywa kroimy, ogórek, pomidor w plasterki a paprykę w paseczki.

3. Placek tortilli kroimy każdy na połowę, układamy po plasterku sera, trochę mięsa, plasterki ogórka, pomidora oraz paseczki papryki.

zwijanie tortilli

Tortillowe trójkąciki
składamy w trójkat

4. Zwijamy tworzą trójkąt a wystający brzeg wkładamy w środek trójkąta.

Zapiekamy

Tortillowe trójkąciki
zapiekanie

5. Zapiekamy na elektrycznym grillu, można również w gofrownicy lub piekarniku.

Podajemy z ulubionym sosem

Tortillowe trójkąciki
gotowe

6. Gotowe, podajemy z ulubionym sosem.

7. Smacznego