Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w dość sporą kostkę i posypujemy obficie przyprawą do kurczaka.
Smażymy na rozgrzanym oleju, aż mięso będzie miękkie, ok 6-7 minut. Zdejmujemy na ręcznik papierowy. Przygotowujemy sos z jogurtu naturalnego i sosu sałatkowego.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Oczyszczamy i kroimy wszystkie warzywa. Podgrzewamy placek do tortilli, kładziemy liść sałaty, następnie warzywa i mięso.
Polewamy sosem, zwijamy i podajemy.
Smażymy na rozgrzanym oleju, aż mięso będzie miękkie, ok 6-7 minut. Zdejmujemy na ręcznik papierowy. Przygotowujemy sos z jogurtu naturalnego i sosu sałatkowego.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Oczyszczamy i kroimy wszystkie warzywa. Podgrzewamy placek do tortilli, kładziemy liść sałaty, następnie warzywa i mięso.
Polewamy sosem, zwijamy i podajemy.