Sposób przygotowania:
Tortille z kurczakiem i warzywami (grillowane)
Pierś kurczaka nacieramy solą, pieprzem, słodka papryką oraz ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewamy oliwę i kładziemy pierś z kurczaka, zmniejszamy ogień i na malutkim smażymy mięso z obu stron na złoty kolor. Zdejmujemy mięso z patelni (odkładamy) i wkładamy na patelnię mrożone warzywa. Smażymy, aż będą miękkie i odparuje z nich woda, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym, mieszamy i zdejmujemy z gazu. Odstawiamy do przestygnięcia. Pierś kurczaka kroimy w plasterki.
Na środek każdej tortilli nakładamy sos czosnkowy, na niego układamy plastry mięsa, warzywa na patelnię oraz posypujemy żółtym serem. Zawijamy tortillę jak gołąbki. Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej tortillę złożeniem do dołu. Na bardzo małym ogniu obsmażamy tortillę z obu stron. Podajemy.
Na środek każdej tortilli nakładamy sos czosnkowy, na niego układamy plastry mięsa, warzywa na patelnię oraz posypujemy żółtym serem. Zawijamy tortillę jak gołąbki. Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej tortillę złożeniem do dołu. Na bardzo małym ogniu obsmażamy tortillę z obu stron. Podajemy.