slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 997]

Tosty z bagietki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na chrupiące tosty z bagietki. To jeden z moich sposób na niezbyt świeżą bagietkę. Polecam.

Tosty z bagietki

Składniki:

Tosty z bagietki

 

  • 1 bagietka (2-3 dniowa)
  • 50 g masła w temperaturze pokojowej
  • po 1/4 łyżeczki soli, czosnku suszonego i pieprzu

Sposób przygotowania:

Tosty z bagietki
Bagietkę kroimy w grube plastry.

Masło rozdrabniamy widelcem. Do masła dodajemy sól, pieprz i czosnek i mieszamy.

Każdą kromkę bagietki smarujemy z jednej strony masłem czosnkowym.

Następnie układamy na blaszce masłem do góry i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy przez 20 min w temp. 18 stopni.