Sposób przygotowania:
Miseczki drobiowe z pokrzywą i mozzarellą
Listki pokrzywy opłukać, osuszyć.
Filety oczyścić, umyć, osuszyć. Każdy filet naciąć dość głęboko z jednego boku. oprószyć w środku oraz po bokach sola i pieprzem.
Kulkę mozzarelli pokroic w kostkę. Listki kolendry posiekać. To samo zrobić z listkami pokrzywy. Dokładnie wszystko wymieszać
Takim farszem napełnić dość obficie środek filetów. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika. Zapiekać w 200 C przez około 30 minut.
Pod koniec pieczenia ściągnąć folię, posypać żółtym startym serem i zapiec by ser się lekko zrumienił.
Filety oczyścić, umyć, osuszyć. Każdy filet naciąć dość głęboko z jednego boku. oprószyć w środku oraz po bokach sola i pieprzem.
Kulkę mozzarelli pokroic w kostkę. Listki kolendry posiekać. To samo zrobić z listkami pokrzywy. Dokładnie wszystko wymieszać
Takim farszem napełnić dość obficie środek filetów. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika. Zapiekać w 200 C przez około 30 minut.
Pod koniec pieczenia ściągnąć folię, posypać żółtym startym serem i zapiec by ser się lekko zrumienił.
Gobusiaa
Super pomysł, alternatywa alternatywą dla pietruszki. Bomba.
Netka
Bardzo dziękuję i polecam :)