Sposób przygotowania:
Sałatka z jarmużu z soczewicą
Marchewki obieramy, razem z ogórkiem ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Jarmuż myjemy, dzielimy na mniejsze części, umyte papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski. Soczewicę odsączamy z zalewy, wszystkie składniki łączmy ze dobą, dodajemy olej, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą.
Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na pół godziny żeby składniki sałatki się przegryzły.
Jarmuż myjemy, dzielimy na mniejsze części, umyte papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski. Soczewicę odsączamy z zalewy, wszystkie składniki łączmy ze dobą, dodajemy olej, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą.
Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na pół godziny żeby składniki sałatki się przegryzły.