WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty na słodko, z czekoladą mleczną i orzechami włoskimi. Pyszne, łatwe i dodające energii. Idealne na śniadanie lub podwieczorek.

Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • Ok. 40g czekolady mlecznej
  • 2 łyżki posiekanych lub zmielonych orzechów włoskich
  • Masło do posmarowania chleba

Sposób przygotowania:

Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi

ETAP 1:

Zewnętrzne strony tostów posmarować masłem. Czekoladę pokroić na wiórki. Na wewnętrznej stronie dwóch kromek chleba ułożyć po części wiórków czekolady. Następnie posypać orzechami i znów rozłożyć resztę czekolady. Przyłożyć pozostałymi kromkami chleba masłem do góry.

Tosty ułożyć w rozgrzanym opiekaczu. Piec na rumiano. Wyjąć i przekroić wzdłuż linii. Podawać na gorąco lub po ostygnięciu.

Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi
Tosty z czekoladą i orzechami po upieczeniu w opiekaczu
Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi
Przygotowane tosty ułożone w rozgrzanym opiekaczu
Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi
Orzechy włoskie i druga porcja czekolady ułożone na chlebie
Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi
Pierwsza porcja czekolady ułożona na chlebie
Tosty z czekoladą i orzechami włoskimi
Zewnętrzne strony tostow smarujemy masłem