WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chrupka kukurydziano - orzechowa do tortu to chrupiąca wkładka idealna do tortu czy ciasta ale również pyszna słodka przekąska.

Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu

 

Sposób przygotowania:

Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu

ETAP 1:

Śmietankę wlać do rondelka. Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do śmietany. Rondel umieścić nad większym garnkiem z wodą i nad parą rozpuścić czekoladę mieszając, aby połączyła się ze śmietaną.

Orzechy uprażyć na suchej patelni. Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z orzechami. Wrzucić do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy o średnicy ok 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do zamrażarki na godzinę.

Następnie wyjąć i schować do lodówki. Można wykorzystać jako chrupkę do przełożenia tortu lub połamać na kawałki i wykorzystać jako domową czekoladę.

Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu
Masa czekoladowo-kukurydziana wyłożona do formy
Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu
Płatki kukurydziane z orzechami wrzucone do czekolady
Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu
Czekoladaze śmietanką po rozpuszczeniu na parze
Chrupka kukurydziano -orzechowa do tortu
Połamana na kawałki czekolada wrzucona do zimnej śmietanki