kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 344]

Tosty z szynką i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne tosty z szynką i selerem. Proste i szybkie w przygotowaniu.Polecam na śniadanie lub ciepłą kolacje.

Tosty z szynką i selerem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z szynką i selerem

 

  • 1/4 małego selera
  • 6 plastrów szynki gotowanej (wędlina )
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 1 łyżka kethupu
  • 1 plaster żółtego sera
  • listki rukoli

Sposób przygotowania:

Tosty z szynką i selerem
Seler obieramy, myjemy i kroimy w bardzo cienkie plastry. Wkładamy do garnka z gotującą wodą, dokładamy jogurt naturalny i gotujemy do miękkości. Przekładamy na chwilę do miski z zimną wodą, a potem na cedzak.

Żółty ser kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy toster.

2 kromki chleba tostowego smarujemy kethupem, kładziemy plastry szynki, na jedną kładziemy plastry ugotowanego selera, posypujemy pokrojonym żółtym serem , składamy i zapiekamy. Tak samo robimy z pozostałym chlebem.

Tosty przekładamy na talerz, dekorujemy rukolą.
Tosty z szynką i selerem
obrany seler pokrojony w cienkie półplastry
Tosty z szynką i selerem
pokrojony seler gotujemy z dodatkiem jogurtu
Tosty z szynką i selerem
żółty ser kroimy w drobną kosteczkę
Tosty z szynką i selerem
przygotowane kromki chleba tostowego do zapiekania

Tagi:

dania seler tosty