Sposób przygotowania:
Tosty z szynką i selerem
Seler obieramy, myjemy i kroimy w bardzo cienkie plastry. Wkładamy do garnka z gotującą wodą, dokładamy jogurt naturalny i gotujemy do miękkości. Przekładamy na chwilę do miski z zimną wodą, a potem na cedzak.
Żółty ser kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy toster.
2 kromki chleba tostowego smarujemy kethupem, kładziemy plastry szynki, na jedną kładziemy plastry ugotowanego selera, posypujemy pokrojonym żółtym serem , składamy i zapiekamy. Tak samo robimy z pozostałym chlebem.
Tosty przekładamy na talerz, dekorujemy rukolą.
Żółty ser kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy toster.
2 kromki chleba tostowego smarujemy kethupem, kładziemy plastry szynki, na jedną kładziemy plastry ugotowanego selera, posypujemy pokrojonym żółtym serem , składamy i zapiekamy. Tak samo robimy z pozostałym chlebem.
Tosty przekładamy na talerz, dekorujemy rukolą.