lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Jaja faszerowane dorszem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dziś jajeczka faszerowane pastą z dorsza wędzonego i innych składników, jakich - dowiecie się w trakcie.

Jaja faszerowane dorszem wędzonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaja faszerowane dorszem wędzonym

Składniki:

  • dorsz wędzony 100 g
  • jajka 6 szt
  • majonez 4 łyżki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane dorszem wędzonym

Wykonanie:

Gotujemy jajka koło 5 minut, wyjmujemy studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w poprzek jajko i wyjmujemy żółtka.

Do żółtek dodajemy majonez dorsza, szczypiorek i doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Zagniatamy składniki widelcem do momentu, aż pasta zrobi się gładka i lśniąca.

Pastę wkładamy łyżką do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka i dekorujemy nasze jajeczka.

Może do środka włożyć rzeżuchę lub drobno pokrojony szczypiorek.

Jaja faszerowane dorszem wędzonym
Dorsza wędzonego obieramy by nam ość żadna nie wpadła, dodajemy majonez.
Jaja faszerowane dorszem wędzonym
Żółtka wyjmujemy na talerzyk dodajemy szczypiorek drobno pokrojony.
Jaja faszerowane dorszem wędzonym
Dodajemy sól i pieprz i jeszcze chwilę zagniatamy widelcem.
Jaja faszerowane dorszem wędzonym
Przeklądamy pastę do rękawa cukierniczego.