Sposób przygotowania:
Trufelki z polewą
Do garnka wrzucić palmę, wsypać cukier i kakao, wlać wodę. Wszystko podgrzewać na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż palma i cukier się rozpuszczą i wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Masę ostudzić. Z czekoladowej masy odlać pół szklanki. Do reszty wsypać mleko w proszku i wymieszać. Ciastka rozkruszyć, dodać do masy, wymieszać. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i posiekać. Dodać ją do czekoladowej masy, wymieszać. Małą foremkę (użyłam keksówki) wyłożyć folią spożywczą. Do foremki przełożyć masę, wyrównać powierzchnię. Na wierzch wylać pozostawioną płynną masę czekoladową. Posypać ją wiórkami kokosowymi. Masę schłodzić mocno w lodówce. Jak masa zastygnie, wyjąć ją z foremki i pokroić na dowolnej wielkości kawałki.