motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Trufle z harbatników

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trufle z herbatników kakaowe lub kokosowe

Trufle z harbatników

Składniki:

Trufle z harbatników

 

  • 30 dkg masła lub margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • kakao i 2 paczki herbatników lub 5-6 łyżek wiórków kokosowych i 1 paczka herbatników

Sposób przygotowania:

Trufle z harbatników
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać żółtka, kakao lub wiórki kokosowe oraz zmielone herbatniki. Na końcu do masy dodać śmietanę. Wszystko starannie wymieszać. Małą łyżeczką nabierać porcje masy i formować kuleczki. Obtoczyć je w kakao, zmielonych herbarnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach. Do masy można także dodać rodzynki lub inne bakalie. Trufle spożywać po zastygnięciu masy.