Sposób przygotowania:
Truskawki nadziane bitą śmietaną i posyp
Musimy zacząć od ubicia śmietany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Wstawiamy do lodówki .
Potem.....
Truskawki myjemy z szypułkami, odcinamy "czapeczkę" z 8 truskawek wydrążamy środek, pozostałe truskawki przecinamy na połowę (wzdłuż).
Gdy uporamy sięjuż z truskawkami....czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach, część dodajemy do bitej śmietany, delikatnie mieszamy. Na talerzu kładziemy przepołowione truskawki nabijamy na wykałaczki i truskawki na nie. Napełniamy dobrze schłodzoną ubitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekolady. Na środek możemy dać kleksa ze śmietany, gdy zjemy "nadziane" truskawki,te przepołowione maczamy w śmietanie i również ze smakiem zjemy. Samcznego!
Wstawiamy do lodówki .
Potem.....
Truskawki myjemy z szypułkami, odcinamy "czapeczkę" z 8 truskawek wydrążamy środek, pozostałe truskawki przecinamy na połowę (wzdłuż).
Gdy uporamy sięjuż z truskawkami....czekoladę trzemy na tarce o grubych oczkach, część dodajemy do bitej śmietany, delikatnie mieszamy. Na talerzu kładziemy przepołowione truskawki nabijamy na wykałaczki i truskawki na nie. Napełniamy dobrze schłodzoną ubitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekolady. Na środek możemy dać kleksa ze śmietany, gdy zjemy "nadziane" truskawki,te przepołowione maczamy w śmietanie i również ze smakiem zjemy. Samcznego!