Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Truskawki w białej czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Truskawki w czekoladzie smakują nie tylko dzieciom.

Truskawki w białej czekoladzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawki w białej czekoladzie

 

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w białej czekoladzie
Truskawki umyć, osuszyć w ściereczce. Czekoladę połamać na kawałki, dodać masło i rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Truskawki nabijać na wykałaczki, zanurzać do połowy w czekoladzie, obtaczać w wiórkach kokosowych. Następnie powbijać wykałaczki z truskawkami do połówki jabłka i odłożyć do lodówki do zastygnięcia czekolady.
Truskawki w białej czekoladzie
Czekoladą rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej
Truskawki w białej czekoladzie
Nabite na wykałaczki truskawki zanużać w czekoladzie
Truskawki w białej czekoladzie
Truskawki obtaczać w wiórkach kokosowych
Truskawki w białej czekoladzie
Wykałaczki z truskawkami wbijać do jabłka, odłożyć do ztężenia