Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Truskawki w czekoladzie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Truskawki maczane w kąpieli czekolady to coś rewelacyjnego. Smak owoców jest obłędny w danej czekoladzie. Polecamy :)

Truskawki w czekoladzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawki w czekoladzie

 

  • 0,5 kg truskawek świezych
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w czekoladzie
Truskawki myjemy, lecz nie obieramy z ogonków. Truskawki wykładamy na ręcznik papierowy aby były suche. Czekoladę wkładamy do miski, którą ustawiamy na garnku pełnym wody, który stawiamy na ogniu. Czekolada rozpuszcza się pod wpływem pary. Do rozpuszczonej czekolady dokładamy masło. Całość rozpuszczamy. Truskawki nabijamy na wykałaczki i maczamy w gorącej czekoladzie, następnie odkładamy je do lodówki aby się schłodziły. Schłodzone wyciągamy i częstujemy:) Smacznego:)
Truskawki w czekoladzie
Truskawki dokładnie myjemy, lecz nie obieramy z ogonków
Truskawki w czekoladzie
Truskawki układamy na ręczniki papierowe i osuszamy
Truskawki w czekoladzie
Całą czekolade roztapiamy na parze wodnej
Truskawki w czekoladzie
Dodajemy masło do czekolady i całosc mieszamy