mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Truskawki w czekoladzie Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały dodatek do deserów

Truskawki w czekoladzie Mariel Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Truskawki w czekoladzie Mariel

 

Sposób przygotowania:

Truskawki w czekoladzie Mariel
Z truskawek wybieramy te twarde i najlepiej średniej wielkości. Myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem , zostawiamy szypułki . W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę . W jeszcze gorącej rozpuszczonej czekoladzie maczamy część truskawek , układamy nie moczoną częścią na talerzu tak by ładnie zastygły.Tak zrobione truskawki można użyć jako dekoracji do posiłków , deserów . Lub co mi się najbardziej podoba przekąskę do szampana na romantyczny wieczór przy świecach.
Truskawki w czekoladzie Mariel
truskawki na deseczce czekają na zastygnięcie