Sposób przygotowania:
Truskawkowe na zimno
Jedną galaretkę rozpuszczam w 200 ml wody, drugą w 400 ml. Obie odstawiam do przestudzenia.
Jogurt typu greckiego przekładam do miski mieszam z cukrem pudrem.
Truskawki myję, osuszam, usuwam szypułki, kroję na mniejsze cząstki.
Spód i boki tortownicy o śr 22 cm wykładam folią na dnie układam biszkopty.
Do jogurtu wlewam tężejącą galaretkę tą rozpuszczoną w 200 ml wody mieszam, dokładam truskawki.
Masę wylewam na biszkoptowy spód odkładam do stężenia.
Gdy masa zastygnie wylewam na wierzch drugą tężejącą galaretkę.
Odstawiam do lodówki na kilka godzin.
Jogurt typu greckiego przekładam do miski mieszam z cukrem pudrem.
Truskawki myję, osuszam, usuwam szypułki, kroję na mniejsze cząstki.
Spód i boki tortownicy o śr 22 cm wykładam folią na dnie układam biszkopty.
Do jogurtu wlewam tężejącą galaretkę tą rozpuszczoną w 200 ml wody mieszam, dokładam truskawki.
Masę wylewam na biszkoptowy spód odkładam do stężenia.
Gdy masa zastygnie wylewam na wierzch drugą tężejącą galaretkę.
Odstawiam do lodówki na kilka godzin.