Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe na zimno1. Galaretki rozpuść w 2 szklankach dotowanej wody i odstaw o wystygnięcia.
2. Truskawki umyj w zimnej wodzie, obierz i pokrój na pół.
3. Dno okrągłej formy o rozmiarach 22 cm wyłóż biszkoptami.
4. Do zimnej galaretki dodaj serek i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki do czasu aż zacznie delikatnie gęstnieć.
5. Na przygotowane biszkopty wlej troszkę galaretki zmieszanej z serkami. Następnie przykryj truskawkami. Włóż do lodówki na 10-15 minut i wlej pozostałą galaretkę zmieszaną z serkiem.
6. Ciasto wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Po tym czasie udekoruj ciasto.
Uwaga! Jeśli lubisz bardzo słodkie ciasta do galaretki i serka możesz dodać cukier puder