Sposób przygotowania:
Truskawkowiec z bananami
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance goracej wody, odstawiamy do ostudzenia. Zielone galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, również odstawiamy aby ostygła. W między czasie wykładamy biszkopty na blaszkę, ja je wcześniej moczę w soku ananasowym( ananasy przeznaczam na sałatkę). Zimną galaretkę miksujemy z serem, i wylewamy całość na biszkopty. Wkładamy do lodówki. Mrożone truskawki wsypujemy do miski, 4 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, jak dobrze wymieszane wlewamy od razu do truskawek, mieszamy razem i miksujemy, ja to robię blenderem. Wykładamy na masę serową, i wstawiamy do lodówki( trzeba to zrobić szybko, ponieważ zastyga błyskawicznie) Krem karpatkowy robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu( ja daję ciut mniej mleka) wykładamy go na masę truskawkową. Na wierzch układamy plastry bananów, całość zalewamy tężejącą zieloną galaretką. Wstawiamy ponownie do lodówki. Po godzinie deser gotowy. Smacznego