Sposób przygotowania:
Truskawkowy deser z kremem budyniowym
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem trzech łyżek cukru. Ostudzić nakrywając szczelnie folią - wtedy nie będzie kożucha. Owoce umyć i osączyć, pozbawione szypułek pokroić na mniejsze kawałki. Posypać cukrem i odstawić na ok. 60 minut - w tym czasie powinny puścić sok. W 200 ml wrzątku rozpuścić galaretkę a gdy będzie zimna wymieszać ją z truskawkami i sokiem jaki z nich wyciekł. Owoce rozdzielić sprawiedliwie na kilka szklaneczek albo pucharków - u mnie było ich 6 - zostawić w chłodnym miejscu aż galaretka zastygnie. Wystudzony budyń roztrzepać dokładnie i wymieszać starannie w ubitą na sztywno śmietanką. Wyłożyć na galaretką z owocami i schłodzić. Wierzch przybrać drobno posiekanym wafelkiem i kwiatkami jadalnych kwiatków.