Sposób przygotowania:
Truskawkowy jogurtowiec
Galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i zostawić, aż wystygną. Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Kilkanaście truskawek pokroić w ok. 0,5cm plastry i wyłożyć nimi dno oraz boki (tylko na wysokość jednego plasterka) silikonowej keksówki. Pozostałe truskawki pokroić np. w kostkę. Jogurt grecki umieścić w misce i wymieszać z cukrem pudrem. Kiedy galaretka będzie już zimna (ale nadal płynna) porcjami wlać ją do jogurtu, cały czas miksując masę. Dodać pokrojone truskawki wraz z sokiem, który puściły i wymieszać wszystko łyżką. Masa na początku będzie dość płynna, ale po chwili zgęstnieje. Należy zostawić ją na ok. 3 min w temperaturze pokojowej, co chwilę mieszając łyżką. Kiedy zacznie tężeć należy ją ostrożnie wylać do foremki wyłożonej truskawkami. Wierzch delikatnie wygładzić łyżką i ułożyć na nim okrągłe biszkopty płaską stroną do góry (w luki można powkładać mniejsze kawałki biszkoptów). Włożyć do lodówki i schładzać min. 2 godziny. Następnie naszykować prostokątny talerz większy od foremki i umieścić na nim deser przykrywając nim foremkę i obracając wszystko do góry nogami, a następnie ostrożnie zdejmując formę. Jogurtowiec ma mieć na dole biszkopty, a na górze plasterki truskawek. Można udekorować całymi truskawkami. Przed podaniem kroić w dowolne kawałki.