mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Truskawkowy tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

to nic innego jak truskawki w słodko-kwaśnej, a jednocześnie ostrej i pikantnej odsłonie z dodatkiem octu balsamicznego oraz świeżo zmielone

Truskawkowy tatar Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Truskawkowy tatar

 

  • 300 g dojrzałych truskawek
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego z Modeny
  • duża szczypta pieprzu świeżo zmielonego

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowy tatar
Truskawki umyć i odszypułkować, pokroić w kostkę. Domieszać delikatnie cukier puder i odstawić do lodówki na 20 minut. Odsączyć sok z owoców, dodać ocet balsamiczny i wymieszać. Truskawki włożyć do małych szklanych pojemniczków.
Przyozdobić każdą pocję zielonym listkiem.
Truskawkowy tatar
Etap 1
Truskawkowy tatar
Etap 2
Truskawkowy tatar
Etap 3
Truskawkowy tatar
Etap 4