kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Tuńczyk z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne włoskie antipasto

Tuńczyk z fasolką

Składniki:

Tuńczyk z fasolką

 

  • 1/2 czerwonej cebuli drobno posiekanej
  • 4 łyżki soku cytrynowego
  • 2 puszki fasolki borlotti (lub innej ulubionej)
  • puszka 250 g dobrej jakości tuńczyka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki do przybrania

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk z fasolką
Włóż do miseczki posiekaną cebulę i zalej sokiem cytrynowymna czas,kiedy będziesz przygotowywać resztę składników.

Odlej fasolkę z zalewy,przepłucz zimną wodą i wsyp do miski.

Odsącz tuńczyka z zalewy,rozdrobnij mięso i dodaj do fasolki.

Dodaj oliwę i odrobinę soli do cebuli,dokładnie wymieszaj,zalej tuńczyka z fasolką gotowym dressingiem i przełóż sałatkę do naczynia,w którym ją podasz.

Przemieszaj wszystko widelcem,dopraw do smaku solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki

Tagi:

fasolka