agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zakąska na wielkanocny stół, ładnie się prezentują na liściach zielonego jarmużu. Podajemy do pieczywa.

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z jarmużem
Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na połówki. Jarmuż płuczemy. Rozrywamy na drobne kawałki.

Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy do niego jarmuż, delikatnie solimy, dusimy do miękkości pod koniec dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku. Studzimy.

Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy do miseczki dodajemy ostudzony jarmuż, majonez i dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem. ( ja wymieszałam).

Jajka nadziewamy pastą i wykładamy na półmisek. Dekorujemy.