Sposób przygotowania:
Szybkie muffinki z parówką i mielonką
Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego większe kółka (ok. 6 sztuk). Przełożyć do foremki na muffinki, wcześniej formę należy wysmarować margaryną.
Mielonkę pokroić w kostkę, parówki także pokroić w kostkę. Dać po trochu do każdego kółeczka. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać po przygotowywanych muffinach.
Przyprawić pieprzem. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 25 minut.
Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe, np. z keczupem.
Mielonkę pokroić w kostkę, parówki także pokroić w kostkę. Dać po trochu do każdego kółeczka. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać po przygotowywanych muffinach.
Przyprawić pieprzem. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 25 minut.
Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe, np. z keczupem.
halina