Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Twarogowy deser z nutellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty, błyskawiczny w przygotowaniu deser.

Twarogowy deser z nutellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarogowy deser z nutellą

 

  • 300 g mielonego twarogu
  • 3 czubate łyżki nutelli
  • 4 czubate łyżki wiśni z kompotu
  • bezy (ok. 6 sztuk)

Sposób przygotowania:

Twarogowy deser z nutellą
Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego nutellę i bardzo dokładnie wymieszać. Wiśnie wyjąć z kompotu na sitko i po odsączeniu rozłożyć do pucharków (u mnie do dwóch). Połowę przygotowanej twarogowej masy z nutellą rozłożyć na wiśniach w pucharkach. 4 bezy rozkruszyć, 2 pozostawić do dekoracji. Rozkruszone bezy rozłożyć do pucharków. Na nich rozłożyć resztę masy twarogowo-nutellowej. Na każdej porcji deseru ułożyć po jednej bezie. Podawać od razu po przygotowaniu, żeby bezy się nie rozpuściły.
Twarogowy deser z nutellą
Twaróg przełożony do miski i dodana do niego nutella.
Twarogowy deser z nutellą
Odsączone z kompotu wiśnie umieszczone w pucharku.
Twarogowy deser z nutellą
Połowa masy twarogowej z nutellą ułożona na wiśniach.
Twarogowy deser z nutellą
Rozkruszone bezy ułożone na masie twarogowej z nutellą.

Tagi:

beza bezy