Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Twarożek bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

w sam raz na śniadanie lub podwieczorek

Twarożek bananowy

Składniki:

Twarożek bananowy

 

  • 20 dag twarogu
  • 2 banany
  • łyżka soku z cytryny
  • ćwierć łyżeczki skórki otartej z cytryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kilkanaście plasterków cytryny
  • listki świeżej melisy

 

Sposób przygotowania:

Twarożek bananowy
Banany pokroić w cienkie plasterki , ułożyć z alaterce, skropić sokiem z cytryny i rumem, zostawić na 10 minut, a następnie utrzeć z twarogiem, cukrem, skórką cytrynową, na gładną jednolita masę, przykryć i schłodzić.Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i listkami melisy.