Twarożek dyniowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Twarożek dyniowy można przygotować zarówno na słodko jak i na wytrawnie, u mnie wybór oczywisty - na słodko do naleśników.

Twarożek dyniowy

Składniki:

Twarożek dyniowy

 

  • 250 g półtłustego twarogu
  • 300 g puree z pieczonej dyni hokkaido
  • 2-3 łyżki ksylitolu

Sposób przygotowania:

Twarożek dyniowy
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy puree z pieczonej dyni i miksujemy blenderem na najwyższych obrotach do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec wsypujemy ksylitol i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia.

Tak przygotowany twarożek przechowujemy w lodówce i wykorzystujemy wedle uznania. 

Tagi:

dynia