Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z serkiem
Umytą i pokrojoną w duże kawałki dynię polewamy oliwą, posypujemy przyprawami i poddajemy obróbce termicznej w piekarniku. (temperatura 200 st C czas 40 minut).
Gdy warzywo zmięknie możemy wyciągnąć wszystko z piekarnika i dodać do wywaru.
Bulion wcześniej gotujemy, dodajemy marchewkę,ostrą paprykę. Całość gotujemy jeszcze przez 20 minut i potem miksujemy na gładki krem.
Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gorący krem podajemy z prażonymi pestkami, serkiem lub jogurtem i tymiankiem(pietruszką).
Gdy warzywo zmięknie możemy wyciągnąć wszystko z piekarnika i dodać do wywaru.
Bulion wcześniej gotujemy, dodajemy marchewkę,ostrą paprykę. Całość gotujemy jeszcze przez 20 minut i potem miksujemy na gładki krem.
Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gorący krem podajemy z prażonymi pestkami, serkiem lub jogurtem i tymiankiem(pietruszką).
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2