Sposób przygotowania:
Twarożek na śniadanie
Twaróg półtłusty utrzeć ze śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z rzodkiewki odciąć końcówki opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie zetrzeć rzodkiewkę na tarce o dużych oczkach.
Dodać do twarożku razem z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Z rzodkiewki odciąć końcówki opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie zetrzeć rzodkiewkę na tarce o dużych oczkach.
Dodać do twarożku razem z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Masz racje;)