Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Spaghetti z kulkami z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, które jest świetną alternatywą dla spaghetti bolognese. Dzieci je uwielbiają.

Spaghetti z kulkami z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z kulkami z indyka

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z kulkami z indyka
Mięso wyrabiamy w misce, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulę oraz sól, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę.

Dobrze wyrobione mięso nie powinno kleić się do ręki.

Z mięsa wyrabiamy małe kulki. Ja swoje smażyłam na oleju na patelni, ale w wersji " ligt" z powodzeniem można je przygotować na parze.

W garnku podgrzewamy przecier z kartonika oraz pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Makaron gotujemy al dente, odcedzony podajemy z sosem i kulkami z indyka. Całość posypujemy parmesanem.
Spaghetti z kulkami z indyka
Mięso wyrabiamy w misce, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulę oraz sól, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę. Dobrze wyrobione mięso nie powinno kleić się do ręki.
Spaghetti z kulkami z indyka
. Z mięsa wyrabiamy małe kulki. Ja swoje smażyłam na oleju na patelni, ale w wersji " ligt" z powodzeniem można je przygotować na parze.
Spaghetti z kulkami z indyka
W garnku podgrzewamy przecier z kartonika oraz pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Spaghetti z kulkami z indyka
Makaron gotujemy al dente, odcedzony podajemy z sosem i kulkami z indyka. Całość posypujemy parmesanem.