Sposób przygotowania:
Spaghetti z kulkami z indyka
Mięso wyrabiamy w misce, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulę oraz sól, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę.
Dobrze wyrobione mięso nie powinno kleić się do ręki.
Z mięsa wyrabiamy małe kulki. Ja swoje smażyłam na oleju na patelni, ale w wersji " ligt" z powodzeniem można je przygotować na parze.
W garnku podgrzewamy przecier z kartonika oraz pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Makaron gotujemy al dente, odcedzony podajemy z sosem i kulkami z indyka. Całość posypujemy parmesanem.
Dobrze wyrobione mięso nie powinno kleić się do ręki.
Z mięsa wyrabiamy małe kulki. Ja swoje smażyłam na oleju na patelni, ale w wersji " ligt" z powodzeniem można je przygotować na parze.
W garnku podgrzewamy przecier z kartonika oraz pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Makaron gotujemy al dente, odcedzony podajemy z sosem i kulkami z indyka. Całość posypujemy parmesanem.