Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Twarożek na różowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie to jest bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealny pomysł na śniadanie dla całej rodziny.

Twarożek na różowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarożek na różowo

 

  • 1/2 kostki białego twarogu
  • garść suszonej żurawiny
  • 1/2 białej cebuli
  • 1 plaster chudej szynki
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Twarożek na różowo
Chudy twaróg umieszczamy w dużej misce, Następnie rozgniatamy go widelcem. Dokładamy do niego suszoną żurawinę (większe części można przeciąć na pół). Następnie dodajemy drobno posiekaną białą cebulę. Na koniec dodajemy pokrojoną w niedużą kostkę chudą szynkę. Tak przygotowany twarożek oprawiamy solą, pieprzem, majonezem i ketchupem. Całość dokładnie mieszamy. Możemy około 20 minut schłodzić w lodówce. Układamy na kanapkach i jemy na śniadanie.
Twarożek na różowo
Rozdrobniony twarożek i suszona żurawina
Twarożek na różowo
Dołożona drobno posiekana biała cebula
Twarożek na różowo
Dodana szynka pokrojona w małą kostkę
Twarożek na różowo
Twarożek doprawiony solą, pieprzem, majonezem i ketchupem

Tagi:

szynka