evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Tymiankowy halibut

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam wszystkim smakoszom ryb bo halibut smakuje wyśmienicie :-)

Tymiankowy halibut

Składniki:

Tymiankowy halibut

 

  • 350g fileta z halibuta
  • 2 -3 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku
  • sok z dwóch plastrów cytryny
  • sól morska i pieprz kolorowy świeżo mielony wg.uznania
  • masło do wysmarowania blaszki

Sposób przygotowania:

Tymiankowy halibut
Rybę dzielimy na cztery równe części i przekładamy do blaszki wysmarowanej masłem. Porcje ryb kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy i posypujemy tymiankiem. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .