Sposób przygotowania:
Udka kurczaka z piekarnika
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym udka mocno natrzeć przyprawą do kurczaka, papryką wymieszaną w oleju rzepakowym i przyprawą w płynie.
Udka schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Naczynie, w którym pieczone będą udka nakryć folią, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dól, piec udka 45 minut, następnie folię zdjąć i piec w termoobiegu na 160C około 10-15 minut.
Można podać z ziemniakami na ciepło lub na zimno do pieczywa.
Udka schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Naczynie, w którym pieczone będą udka nakryć folią, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dól, piec udka 45 minut, następnie folię zdjąć i piec w termoobiegu na 160C około 10-15 minut.
Można podać z ziemniakami na ciepło lub na zimno do pieczywa.

