Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka pieczone z ziemniakami
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem oraz czerwoną papryką.
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry.
Na klaszcze wyścielonej papierem do pieczenia ułożyć mięso, pomiędzy udkami układać plastry ziemniaków, obrane ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Blaszkę przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, potem folie ściągnąć i przez kolejne 30 minut piec bez przykrycia. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem.
Podawać z ulubioną sałatką bądź surówką.
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry.
Na klaszcze wyścielonej papierem do pieczenia ułożyć mięso, pomiędzy udkami układać plastry ziemniaków, obrane ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu.
Blaszkę przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C. Przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem, potem folie ściągnąć i przez kolejne 30 minut piec bez przykrycia. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem.
Podawać z ulubioną sałatką bądź surówką.
robaczek
Czekoladka 2