Sposób przygotowania:
Spaghetti al limone
Makaron ugotować na pół twardo w osolonej wodzie i należy pamiętać, aby po odcedzeniu tej wody nie wylewać.
Masło z oliwą rozpuścić i następnie podsmażyć uprzednio posiekany czosnek.
Czosnek połączyć ze startą skórką cytrynową i całość doprawić solą z pieprzem.
Dołożyć spaghetti oraz sok z cytryny.
Wszystko wymieszać potrząsając patelnią do połączenia się składników - stopniowo posypując serem.
Dolać niewielką ilość wody po gotowaniu makaronu oraz nadal mieszać uzyskania kremowej konsystencji sosu.
Danie podawać od razu po przygotowaniu posypane dodatkową porcją parmezanu, świeżo zmielonym pieprzem, skórką z cytryny i/lub posiekaną natką pietruszki.
Masło z oliwą rozpuścić i następnie podsmażyć uprzednio posiekany czosnek.
Czosnek połączyć ze startą skórką cytrynową i całość doprawić solą z pieprzem.
Dołożyć spaghetti oraz sok z cytryny.
Wszystko wymieszać potrząsając patelnią do połączenia się składników - stopniowo posypując serem.
Dolać niewielką ilość wody po gotowaniu makaronu oraz nadal mieszać uzyskania kremowej konsystencji sosu.
Danie podawać od razu po przygotowaniu posypane dodatkową porcją parmezanu, świeżo zmielonym pieprzem, skórką z cytryny i/lub posiekaną natką pietruszki.