WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1602]

Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety mielone w nieco innej odsłonie, z dodatkiem kefiru naturalnego i octu balsamicznego. Soczyste i pyszne.

Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym

 

  • 350 g mięsa mielonego
  • 1 żółtko
  • 1 cebula dymka
  • Sól, pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki kefiru naturalnego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym

ETAP 1:

Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać startą na tarce cebulę dymkę i ocet balsamiczny. Wymieszać. Dodać żółtko oraz kefir. Dosypać przyprawy:sól, pieprz czarny i ziołowy. Wymieszać na jednolitą masę mięsną.

Z masy formować kotlety i panierować je w bułce tartej. Odkładać na talerz. Na patelni rozgrzać olej i włożyć kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano pod przykryciem.

Odsączyć na ręczniku papierowym i podać z ulubionymi dodatkami.

Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym
Kotlety mielone w trakcie smażenia na patelni
Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym
Uformowane i opanierowane kotlety mielone.
Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym
Ocet balsamiczny i starta cebula dodane do mięsa
Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym
Kefir i żółtko oraz przyprawy dodane do mięsa
Mielone ze schabu, z kefirem i octem balsamicznym
Mięso zmielone w maszynce do mięsa