pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Udka tymiankowe na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

udka o ziołowym smaku...

Udka tymiankowe na grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka tymiankowe na grilla

 

  • 5 sztuk udka kurczaka,
  • 1 łyżeczka papryka słodka,
  • 1 łyżka tymianek,
  • sól do smaku,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin,
  • 1 łyżeczka sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Udka tymiankowe na grilla
Oliwę łączymy z papryką słodką, sosem sojowym, solą i dokładnie mieszamy. Następnie udka dokładnie smarujemy marynatą i posypujemy obficie tymiankiem. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie grillujemy je na rumiano. Zamiast udek można użyć też skrzydełek. Smacznego.
Udka tymiankowe na grilla
Udka tymiankowe na grilla
Udka tymiankowe na grilla
Marynowanie mięsa
Udka tymiankowe na grilla
Marynowanie mięsa