Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1345]

Udka z kurczaka z nadziedziem z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejny sposób na udka z kurczaka - tym razem faszerowane mięsem mielonym z cebulką. W sam raz na obiad.

Udka z kurczaka z nadziedziem z mięsa mielonego

Składniki:

Udka z kurczaka z nadziedziem z mięsa mielonego

 

  • 8 udek z kurczaka
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 małe cebule lub 1 duża
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Olej
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • 0,5 l bulionu

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z nadziedziem z mięsa mielonego
Udka z kurczaka pozbawiamy kości, przyprawiamy od środka i na zewnątrz przyprawą do kurczaka.

Cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, wrzucamy mięso mielone, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.

Następne udka z kurczaka faszerujemy mięsem mielonym. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy bulion, pieczemy w 180 st.C ok. godziny, co jakiś czas podlewając bulionem.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.