Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
Sporzadzamy ciasto na naleśniki, przepis tu: https://gotujmy.pl/nalesniki-z-serem-i-musem-jablkowym,przepisy-nalesniki-z-jablkami-przepis,258737.html
Liście szpinaku myjemy, następnie dusimy w garnku na małym ogniu. Dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową oraz serek. Podgrzewamy na malym ogniu. Smarujemy szpinakiem naleśniki, zwijamy w rulony i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Przyrządzamy sos:
Do garnka wlewamy passatę, puszkę pomidorów. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem, ziolami prowansalskimi. Naleśniki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 min.Naleśniki podajemy polane sosem.
Liście szpinaku myjemy, następnie dusimy w garnku na małym ogniu. Dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową oraz serek. Podgrzewamy na malym ogniu. Smarujemy szpinakiem naleśniki, zwijamy w rulony i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Przyrządzamy sos:
Do garnka wlewamy passatę, puszkę pomidorów. Doprawiamy papryką, solą, pieprzem, ziolami prowansalskimi. Naleśniki zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 10 min.Naleśniki podajemy polane sosem.