Sposób przygotowania:
Wafel z kokosem
Masa I :
Śmietane cukier i wiórka zagotować . W gorącej masie rozpuścić margarynę ( nie gotować )
Masa II :
Cukier , kakao i margarynę rozpuścić ciągle mieszając . Zdjąć z ognia , ostudzić i dodać 2 żółtka . Utrzeć. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z masą kakaową .
Wykonanie :
3 płatki wafla przełoż masą kakaową , ułożyć w środek masę kokosową . A następne 3 wafle przełoż masą kakową i całość połącz .
Śmietane cukier i wiórka zagotować . W gorącej masie rozpuścić margarynę ( nie gotować )
Masa II :
Cukier , kakao i margarynę rozpuścić ciągle mieszając . Zdjąć z ognia , ostudzić i dodać 2 żółtka . Utrzeć. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z masą kakaową .
Wykonanie :
3 płatki wafla przełoż masą kakaową , ułożyć w środek masę kokosową . A następne 3 wafle przełoż masą kakową i całość połącz .