lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Wafel z polewą i kajmakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity wafel przekładany i oblany polewą

Wafel z polewą i kajmakiem

Składniki:

Wafel z polewą i kajmakiem

 

  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • 6 wafli
  • 10 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Wafel z polewą i kajmakiem
Puszkę mleka skondensowanego gotuj przez 2 godziny w rondelku z wrzącą wodą.Po tym czasie odstaw go do ostudzenia a gdy przestygnie posmaruj nim wafle które układaj jeden na drugim i mocno ściskaj do siebie. Do małej miseczki wrzuć masło,cukier,wodę i kakao. Podgrzewaj na wolnym ogniu aż składniki się rozpuszczą i gotuj mieszając aż polewa zgęstnieje. Polewą udekoruj wafel.