Sposób przygotowania:
Walentynkowe desery sernikowe
Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, jedną część przelewamy na płaski talerz a pozostałą część przelewamy do miseczki.
Pozostawiamy do zastygnięcia, z galaretki na płaskim talerzu wycinamy serduszka za pomocą foremki, pozostałą galaretkę rozdrabniamy widelcem.
Herbatniki kruszymy na małe kawałki, wsypujemy na dno szklanek, do ścianek szklanki przyklejamy wycięte serduszka. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, ucierając dodajemy po łyżce zmielonego sera.
Masę przekładamy do szklanek, uważając żeby serduszka cię nie odkleiły. Rozdrobnioną galaretkę wykładamy na wierzch deserów, wstawiamy do lodówki.
Pozostawiamy do zastygnięcia, z galaretki na płaskim talerzu wycinamy serduszka za pomocą foremki, pozostałą galaretkę rozdrabniamy widelcem.
Herbatniki kruszymy na małe kawałki, wsypujemy na dno szklanek, do ścianek szklanki przyklejamy wycięte serduszka. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, ucierając dodajemy po łyżce zmielonego sera.
Masę przekładamy do szklanek, uważając żeby serduszka cię nie odkleiły. Rozdrobnioną galaretkę wykładamy na wierzch deserów, wstawiamy do lodówki.