Sposób przygotowania:
Walentynkowy deser.
W garnku zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym.W kremówce rozmieszać jajka i wylać na gotujące się mleko.Zdjąć naczynie z ognia i dodać rozpuszczoną w pół szklance ciepłej wody żelatynę i dokładnie wymieszać.Masę lekko przestudzić i rozlać do szklanek.Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Galaretki ugotować wg przepisu.Część galaretki wylać na płaskie naczynie .Po zastygnięciu wykroić foremką do pierniczkówdekorację w kształcie serduszek. Resztę odłożyć do ostudzenia i tężejącą galaretkę wylać na śmietankowy krem. Mus truskawkowy.Truskawki rozmrozić i zmiksować blenderem na gładką masę.Przełożyć do garnka,masę truskawkowązagotować dodać żelatynę i wymieszać.Zimną i tężejącą masę wylać na galaretkę. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fix.Udekorować deser bitą śmietaną za pomocą szprycy. Warstwy deseru śmietankowa masa galaretka truskawkowa mus truskawkowy bita śmietana serduszka z galaretki