Sposób przygotowania:
Waniliowe cukierki z orzechami.
Biszkopty lub herbatniki pokruszyć drobno,zmieszać z posiekanym na wiórki masłem,mlekiem w proszku oraz wanilią.Za-
-gnieść masę i formować na dłoni małe kulki.Rozpuścić polewę w opakowaniu,wstawiając je do garnuszka z lekko wrzącą wodą na 15 min.Opakowanie wyjąć,otworzyć,wyjąć pojemniczek z polewą
i zanurzać w niej kolejno kulki,trzymając je szczypcami.Potem ob-
taczać je w rozsypanych na folii aluminiowej siekanych orzechach
lub gotowym krokancie i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia.Do masy przedtem też można dodać płatki masy marcepanowej.
-gnieść masę i formować na dłoni małe kulki.Rozpuścić polewę w opakowaniu,wstawiając je do garnuszka z lekko wrzącą wodą na 15 min.Opakowanie wyjąć,otworzyć,wyjąć pojemniczek z polewą
i zanurzać w niej kolejno kulki,trzymając je szczypcami.Potem ob-
taczać je w rozsypanych na folii aluminiowej siekanych orzechach
lub gotowym krokancie i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia.Do masy przedtem też można dodać płatki masy marcepanowej.